Τα Εθνικά Θέματα και η Κρισιμότητα τους με προβολή στις Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 (video)

Εκπομπή «Αντιθέσεις», Παρασκευή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2023.
Η ολοσέλιδη καταχώρηση #Turkaegean στη γαλλική εφημερίδα Le Monde (19/4/2023), όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή Αντιθέσεις του Γιώργου Σαχίνη (21/4/2023)

Τί δεν μας λέει το Πολιτικό Σύστημα για τα μετεκλογικά σχέδιά του στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις με την Τουρκία;

Στις “Αντιθέσεις”, το προεκλογικό κλίμα, που στη συντριπτική του πλειοψηφία οδηγεί στις κάλπες της 21ης Μαΐου χωρίς καμία συζήτηση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, τις τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές και την θέση της Ελλάδας στρατηγικά, σε αυτές τις ανακατατάξεις.

-Τι συμβαίνει σε όλο το πλέγμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, την Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της Τουρκίας, οι ενδείξεις και οι απτές συμπεριφορές του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος και το πώς οι ΗΠΑ ερμηνεύουν την κατάσταση στην περιοχή και τί επιδιώκουν;

-“Πακέτο” ή “βήμα-βήμα” στα Ελληνoτουρκικά;

Φωτογραφία Αρχείου. Διακρίνονται μεταξύ άλλων: Αχμέτ Ιλχάν, Ντόρα Μπακογιάννη, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, και Κώστας Σημίτης

-Οι εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, οι προβλέψεις και τί σηματοδοτούν οι εξελίξεις κατόπιν για την Ελλάδα, την Κύπρο, την ευρύτερη περιοχή και τις διεθνείς τοποθετήσεις συμμαχιών.

-Οι εξελίξεις στο Σουδάν, οι εμπλεκόμενοι και η ελληνική διπλωματική και όχι μόνο παρουσία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς, η υπόθεση εξαγωγής του predator από την Ελλάδα και οι άγνωστες τυχόν παρενέργειες της υπόθεσης.

-Υπάρχει μορατόριουμ “παρουσίας” για τα νησιά μας, τις πτήσεις και τις ασκήσεις, σε ποιά βάση και με ποιούς όρους;

-Η Χάγη και τι κρύβεται πίσω από την φράση “οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο”;

-O ΙΜΟ και οι άγνωστες προεκτάσεις του “TurkAegean”.

-Τί σηματοδοτεί η αντιπαράθεση Δύσης με Κίνα, Ρωσία, Ιράν, οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η επαναπροσέγγιση των Αραβικών κρατών, η ακήρυχτη σύγκρουση στην Αφρικανική Ήπειρο, οι εξελίξεις στη Σινική Θάλασσα και ο ρόλος των BRICS στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Στο στούντιο των “Αντιθέσεων” ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής.

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Γιώργο Σαχίνη.

Στην εκπομπή καταθέτουν με παρεμβάσεις την οπτική τους οι:

Μαίρη Μπόση, Καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς πολιτικής βίας και διεθνούς ασφάλειας.

Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μαίρη Μπόση, με τον Πρέσβη Αϋφαντή και τον Γιώργο Σαχίνη.

Παναγιώτης Παύλος, Ερευνητής Φιλοσοφίας – Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, και Αρθρογράφος/ Αναλυτής των Ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Θέμης Τζήμας, Νομικός, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Δημήτρης Σταθακόπουλος, Νομικός – Δρας Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία – ιστορία και πολιτισμός), Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ.).

“ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” με τον Γιώργο Σαχίνη 📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV.

Facebook: https://goo.gl/3US22m Διαθέσιμες τώρα οι εκπομπές & σε #podcasts 🔊Spotify https://open.spotify.com/show/6UfjLMs…

🔊 Google Podcast https://podcasts.google.com/feed/aHR0… #krititvnadeis #antitheseis

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: