Παναγιώτης Παύλος: Τουρκία – Ελλάδα στην Γεωπολιτική Ρευστότητα και η επίδρασή της στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη και τον 9.84, το ραδιόφωνο της Νέας Κρήτης.

Ο Παναγιώτης Παύλος, Επιστημονικός Συνεργάτης και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση στον 98.4 αναφέρεται στην μεγάλη γεωπολιτική ρευστότητα από την αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας και την άμεση επίδραση της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλύει την στρατηγική της Τουρκίας να ελίσσεται σε αυτό το δίπολο, ως απαραίτητη και για τις δύο πλευρές και πως επιχειρεί να το αξιοποιήσει στα δικά της αφηγήματα, το όλο σκηνικό.

Μιλάει ακόμη για όλο το σκηνικό αμφισβήτησης από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο που έχει ξεδιπλώσει η Τουρκία, αλλά και τον ρόλο της και τί επιδιώκει μέσω της Λιβύης σε βάρος και των ελληνικών συμφερόντων.

Αίσθηση προκαλούν τα όσα λέει για τις διαχρονικές ελληνικές παθογένειες, αλλά και την άποψη που αρθρώνει, πως σημασία δεν έχει οι σύμμαχοι σου να θεωρούν δεδομένη την στάση σου σε θέματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, αλλά το πώς πείθεις ότι τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται καλύτερα αν ακολουθήσουν τις επιλογές που εσύ τους υποδεικνύεις, εφόσον έχεις στρατηγική βάθους.

https://youtu.be/HP7QBJSGgTg

Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1686738/panagiotis-paulos-tourkia-ellada-stin-geopolitiki-reustotita-kai-tin-epidrasi-tis-stin-anatoliki-mesogeio/

Leave a comment